את החצר קנה הרב מאיר מייזל מחסלביץ', שבשנת תרי"ג (1853) הקים במקום את בית המדרש "קהל חסידים" עבור תלמידי חכמים שלמדו בו את תורת הנסתר והקבלה, ובעיקר בלילה. בית הכנסת ובית המדרש של כולל רייסין התקיימו במקום עד לשנת תרצ"ד (1934). הוצאות הכולל כוסו ע"י השכרת חלק מן הנכסים. בתוך החצר היו שלוש חצרות פנימיות, עם דירות, חנויות ומחסנים. בחצר היה גם מחסן גדול, שהושכר תחילה לטחנת קמח ואח"כ לביח"ר לגזוז, שהכנסתו יחד עם שכר שתי חנויות נוספות נועדו לישיבת "עץ חיים" הירושלמית.
ההכנסה מארבעת הדירות בחצר נועדה להחזקת בית הכנסת ועשרה בטלנים (אנשים שיושבים באופן קבוע ולומדים בביה"כ), חזן בית הכנסת, בעל-הקורא והשמש. דירה אחרת שוריינה לשמש ביה"כ. בין תושבי החצר אפשר לציין את הרב יעקב רקובסקי (אביצדק), לימים - רב משטרת ישראל, שאשתו צפורה ילידת החצר, ושלאחר חתונתם גרו בחצר, וביתם היה פתוח לחתונות עניי הכולל שנערכו בו.
בתרצ"ד (1934), עם עזיבת הכולל את החצר, הושכרו החדרים והמחסנים לערבים, והודות לכך רובם לא נחרבו. כיום: קומת הקרקע בחלק מן החצר שופצה. ובמוצאי ט' באב ה'תשנ"ב (9.8.1992) נכנסו לגור במקום שני משפחות צעירות, כמו כן שופץ אולם גדול הנמצא בחצר - אולם האירועים 'זו ירושלים'.
להזמנת סיורים בעיר העתיקה בעקבות הסיפורים לחצו כאן או חייגו 072-2555616.